Jeśli szukasz ciekawego dodatku do obiadu, to kuskus z daktylami może Cię pozytywnie zaskoczyć. Świetnie pasuje do ostrych dań. Sprawdzone przy okazji słodko-ostrych pałek kurczaka. Bardzo przyjemnie łagodzi pieczenie i wzbogaca danie. Taki kuskus jest aromatyczny, oczywiście słodki i ciekawy. Powinien przypaść do gustu nawet tym, którzy nie lubią suszonych owoców i w ogóle owoców jako dodatków do mięsnych dań. To też sprawdziliśmy.

wege

bez-laktozy-mini bez-jajek-mini bez-dodatku-cukru-mini

skladniki_rib

  • 1 szklanka soku z pomarańczy
  • 1 szklanka kuskusu
  • ¼ szklanki daktyli
  • ¼ szklanki rodzynek
  • ¼ szklanki migdałów w płatkach
  • 1 łyżeczka cynamonu

przygotowanie_rib

  1. Zagotuj w rondelku sok pomarańczowy razem z ½ szklanki wody.
  2. Zdejmij z ognia i dodaj kuskus.
  3. Daktyle pokrój na mniejsze części.
  4. Umieść patelnię na średnim ogniu, dodaj cynamon, rodzynki, migdały i daktyle.
  5. Zalej je ½ szklanki wody i gotuj przez 2-3 minuty.
  6. Dodaj kuskus na patelnię i wymieszaj dokładnie.

Słodki kuskus z daktylami gotowy.
kuskus z daktylami 01

Komentarze

komentarz(y)

Przekaż dalej

Komentarze są wyłączone.

Polub Męski Wypas na Facebooku!

blogi kulinarne Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów