Zaglądam głodny do lodówki. Szukam, co by tu zjeść na śniadanie. Znalazłem jajka. Dużo jajek. I  trochę jalapeño. W sam raz, żeby zrobić lekko pikantne śniadanie. Albo prostą i dość szybką imprezową przekąskę. Bo kto nie lubi faszerowanych jajek?

wege

bez-dodatku-cukru-mini bez-glutenu-mini

skladniki_rib

  • 8 jajek
  • 2 łyżki majonezu
  • 1½ łyżeczki musztardy Dijon
  • 1½ łyżeczki białego octu winnego
  • 1 łyżka posiekanych marynowanych papryczek jalapeño
  • ½ łyżeczki posiekanego koperku
  • sól i pieprz do smaku

przygotowanie_rib

  1. Jajka ugotuj na twardo.
  2. Następnie obierz je, przekrój na pół i wyjmij żółtka.
  3. Do żółtek dodaj pozostałe składniki i wymieszaj je dokładnie, albo po prostu zblenduj.
  4. Tak przygotowaną masę najwygodniej przełożyć to małej torebeczki, odciąć jeden róg i wyciskać do białek w miejsca w których było wcześniej żółtko. Możesz oczywiście nakładać łyżeczką.
  5. Ewentualnie ozdób wierzch kawałkiem jalapeño.

Komentarze

komentarz(y)

Przekaż dalej

Komentarze są wyłączone.

Polub Męski Wypas na Facebooku!

blogi kulinarne Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów