Małe, takie na jeden, dwa gryzy, z chrupiącymi brzegami. Świetne na śniadanie czy jako przekąska na imprezę. Na pewno je polubicie. Masa jajeczno-mleczna jest delikatna, ale oczywiście możecie ją doprawić po swojemu, pole do popisu jest bardzo duże.
wieprzowinabez-dodatku-cukru-miniskladniki_rib

  • 6 kromek chleba tostowego
  • 2 szalotki
  • 6 plastrów kindziuka
  • 1 jajko
  • 1/4 szklanki mleka
  • 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego
  • 1 łyżka tartego sera
  • 1 łyżka posiekanej kolendry

przygotowanie_ribWytnij okrągłe kromki z chleba przy pomocy dużej szklanki.

  1. Rozwałkuj je, aby były płaskie.
  2. Ułóż w nasmarowanej tłuszczem foremce na muffiny, lekko dociśnij i piecz przez 4 minuty w temperaturze 180ºC, wyjmij je z piekarnika.
  3. Szalotkę posiekaj, a kindziuk pokrój na małe kawałki.
  4. Wrzuć je na patelnię i podsmaż do zeszklenia cebuli.
  5. Tak przygotowaną cebulkę z mięsem ułóż na każdym chlebku.
  6. Następnie posyp je startym serem.
  7. Jajko z mlekiem, kminem i kolendrą ubij i wlej po równo do każdej chlebowej miseczki.
  8. Piecz 15 minut w temperaturze 180ºC.
  9. Odstaw na 5 minut, wyjmij z foremki i podawaj.

I wasze Jajeczne tarty na chlebie na jeden gryz gotowe.

Jajeczne_tarty_na_chlebie_na_jeden_gryz_01

 

 

Komentarze

komentarz(y)

Przekaż dalej

Komentarze są wyłączone.

Polub Męski Wypas na Facebooku!

blogi kulinarne Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów