Zdecydowanie najlepszy przepis i zarazem najprostsza rzecz, którą robiliśmy na warsztatach Pudliszek. Chociaż może „robiliśmy” to za dużo powiedziane, bo ja przy rybce nie pomagałem. Byliśmy podzieleni na grupy i każdy robił co innego. Na mnie i na Darii spoczęła odpowiedzialność za żeberka i sos BBQ, ale o tym wkrótce. A póki co, dorsz, który okazał się przepyszny.  Jedyna jego wada to to, że  trzeba go podawać natychmiast, ponieważ jak ostygnie, tempura nie jest już tak chrupiąca.

Składniki:

  • 3kg filetów z dorsza
  • 1kg tempury
  • 2 opakowania ketchupu łagodnego Pudliszki
  • olej (do głębokiego smażenia)

Co i jak:

  1. Dorsza pokrój w paski.
  2. Z tempury i ketchupu zrób ciasto.
  3. Dorsza zanurz w cieście i smaż na głębokim oleju.
  4. Odsącz na papierowym ręczniku i natychmiast podawaj.

Smacznego.

Dorsz w ketchupowej tempurze

Pozostałe przepisy z warsztatów Pudliszek:

Komentarze

komentarz(y)

Przekaż dalej

Komentarze są wyłączone.

Polub Męski Wypas na Facebooku!

blogi kulinarne Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów